De HVDag Cadzand was een idee van Willy van de Vijver en Edwin de Kam.

In 2003 kregen Willy en Edwin het idee om een dag te organiseren om het publiek te laten zien wat er aan hulpverlening in West Zeeuws-Vlaanderen aanwezig is.
Na wat heen en weer gepraat moest het er maar eens van komen. De heren, niet geheel onbekend in de streek, besloten om maar eens te lobbyen bij de diverse hulpverlenings-diensten om te zien of er animo is om gezamenlijk het publiek een kijkje in de keuken van de hulpverleningsdiensten te geven. Bovendien is het een uitstekende oefening op het gebied van samenwerking en communicatie. Iedereen was enthousiast.
De HVDag Cadzand was geboren. De eerst HVDag werd in augustus 2004 gehouden.

Willy van de Vijver, Cadzand

IN DE NACHT VAN 30 SEPTEMBER 2016 IS WILLY OP 55-JARIGE LEEFTIJDVOLLEDIG ONVERWACHT IN ZIJN SLAAP OVERLEDEN.
Edwin de Kam, Cadzand.

Sinds 1994 lid van de Vrijwillige Brandweer Cadzand in de rang van Brandmeester.
Vanaf 2004 met Willy van de Vijver de Hulpverleningsdag Cadzand georganiseerd.
E-mail: Informatie
Angelo Faas, Cadzand.

Sinds 1997 lid van de brandweer, eerst bij de groep Sluis, daarna als Plaatsvervangend Groepscoordinator bij de Vrijwillige Brandweer Cadzand.
Susanne Schmitz, Cadzand.

Bestuurslid van EHBO Cadzand
Assistent evenementencoördinator.
Hoofd Catering, Sponsoring en Financiën van De HVDag Cadzand.

Bert Voets